Utviklet vidunderhæler

Renate Fossmark Pedersen har vært med på å utvikle støtdempere til høyhælte sko. Studentene i organisasjonen Start UiS gjør alvor av gode idéer.

– Det gjelder å ha teft for de gode idéene og gå for det du selv brenner for. Da kommer du langt, sier Renate Fossmark Pedersen, som er økonomistudent ved   ved Handelshøgskolen, UiS. Pedersen er aktiv i Start UiS, en studentorganisasjon som jobber for å fremme nyskaping og gründervirksomhet i det akademiske miljøet.

Gjør høye hæler bedre
Mange kvinner bruker høye hæler hver dag. Det er skadelig for knærne, og for hvert skritt får knærne en belastning. Skoene er dessuten ofte ubehagelige. I januar 2014 ble forretningsidékonkurransen Startup Weekend arrangert. 27 idéer ble lagt fram for salen. 8 ble videreutviklet.

Fossmark Pedersen satset på idéen om en demper som festes på hælen på høyhælte sko. Hensikten med den er å gjøre skoene mer behagelige og belastningen på knærne mindre. I løpet av helgen produserte gruppen hennes en prototype som ble blindtestet på jenter. Laget til Fossmark Pedersen kom på andreplass i konkurransen. Oppfinnelsen har fått navnet Wondersheels.


Til topps med app
Dette er ikke første gang Pedersen utmerker seg i Startup Weekend. I 2013 utviklet gruppen hennes en app som kunne kombinere sosiale medium og nyheter. Den fikk navnet uBubble. Appen baserer seg på Facebook-innstillinger og liker-klikk og vet hvor du er til enhver tid.  Slik kan den fôre deg med aktuelle arrangement og hendelser i nærheten. Laget til Pedersen vant konkurransen. Det som driver henne mest er tanken på at alt er mulig. Pedersen synes miljøet hun er en del av i Start UiS er inspirerende og motiverende.
– Har vi idéer, kan vi legge dem fram for hverandre. Det er miljø for å invitere hverandre med på forskjellige relevante arrangementer. Nettverket vi får av å være med i Start UiS er veldig verdifullt.


Start UiS
Start UiS er en studentorganisasjon som jobber aktivt for at nyskaping og entreprenørskap skal bli en større del av det akademiske miljøet på UiS.
Organisasjonen byr på en arena for kunnskapsutvikling og nettverksbygging innenfor nyskaping.
Start UiS har flere ulike arrangementer. Noen av de største er Venture Cup, Jentemiddagen og Gründerjakten.


Startup Weekend
Startup Weekend er en forretningsidékonkurranse i Stavanger som i 2014 ble arrangert for fjerde år på rad. Arrangementet knytter kontakt mellom framtidens gründere og næringslivet. Gode idéer blir lagt fram første dagen, og de danner grunnlaget for forretningsplanene som blir utarbeidet gjennom helgen.

Del saken: