Framtidens fildeling

Tidligere UiS-student Sebastian Risbakken har vært med på å utvikle en ny tjeneste for deling og lagring av filer. Det er en konkurrent til giganten Dropbox.

– Jeg synes det er kjekt å starte noe fra grunnen av, sier gründer Sebastian Risbakken.

I 2013 fullførte han master i industriell økonomi om gründervirksomhet ved Universitetet i Stavanger. Nå er han prosjektleder i Milky File AS.

Milky File er en tjeneste for deling av bilder, musikk og andre dokumenter.

Fått 440 000 i støtte
Milky File AS har fått 200 000 kroner i starthjelp fra Ipark - Innovasjonspark Stavanger og 240 000 fra Innovasjon Norge.

– Det er en gratis tjeneste jeg tror for eksempel studenter i prosjektgrupper kan ha stor nytte av, sier Risbakken.

Han har utviklet verktøyet i samarbeid med softwareingeniørene Felix Gorbatsevich og Felipe Longé.

Brukere i de fleste land
Idéen til tjenesten ble sådd på forretningsidékonkurransen Startup Weekend. Navnet ble valgt tilfeldig fordi nettstedet var ledig. Nå har Milky File brukere i de fleste land.

Tjenesten krever ingen installasjon, profil eller innlogging. Du drar dokumentet fra mappen det ligger i og slipper det inne på siden. Filen merkes med en hashtag, som andre kan søke opp. Den kan gjøres åpen for hele verden eller beskyttes med passord.

Målet er å bli den foretrukne plattformen for fildeling og -lagring.

– Det som driver meg er skapergleden og det å se resultater. Jeg synes det er givende å jobbe sammen med andre dyktige folk og veksle erfaringer, sier Risbakken.

Bilde hvor Sebastian Risbakken holder presentasjon: Ipark – Innovasjonspark Stavanger

Del saken: